UMMET

14.10.2010.

Islamski Emirat Afganistana: Mirovni pregovori su laž

 

imagesIslamBosna.ba - U ime Allaha Milostivog, Samilosnog.

Prije nekoliko dana, Washington Post, je na bazi neautentičnih i netačnih saznanja izvjestio o navodnom sastanku visokih zvaničnika Islamskog Emirata i režima u Kabulu. Na bazi tog izvještaja pojedini svjetski i afganistanski mediji su izvjestili o navodnim pregovorima u Hotelu Serena između delegacije Islamskog Emirata i režima u Kabulu.

Prošlog ponedjeljka, predsjednik kabulskog marionetskog režima, Hamid Karzai, u intervjuu za američku mrežu CNN, potvrdio je te novinske glasine, izjavivši da pregovori između njega i delegacije Islamskog Emirata traju već mjesecima, i da će se proces nastaviti.

Islamski Emirat Afganistana, kao i u prošlosti, odbacuje ove lažne tvrdnje kao običnu propagandu, spomenute tvrdnje su ništa drugo nego dio psihološkog rata koji vode naši neprijatelji. Islamski Emirat jasno poručuje i ovaj put da su takvi izvještaji potpuno netačni, i neutemeljeni. Neprijatelj nikad nije ni pokušao da kontaktira vođstvo Islamskog Emirata, a kamoli pregovarao s našom delegacijom. Još jednom, neprijatelj nije niti pokušao da uspostavi komunikaciju, direktno ili indirektno, s vođstvom Islamskog Emirata Afganistana.

Islamski Emirat Afganistana poručuje muslimanima, mudžahidskom narodu Afganistana, i cjelokupnom muslimanskom ummetu, da Islamski Emirat neće pristati ni na kakve pregovore, ili primirja, dok god je u zemlji prisutna okupatorska vojska. Dakle, pregovori, primirje, su mogući samo u slučaju povlačanja okupatora iz naše domovine. Islamski Emirat se, kao i u prošlosti, čvrsto drži ovog principa.

Mudžahidski narode Afganistana, čuvari i branitelji Istine, budite uvjereni da mi, vaše vođstvo, nikad nećemo trgovati vašom krvlju i žrtvom u nekakvim tajnim dogovorima s neprijateljem, daleko od vaših očiju.

Također, želimo da naglasino da je naša odluka glede ovog pitanja, jednoglasna i konačna. Pregovori s neprijateljem, istovremeno dok se u zemlji nalazi okupatorska sila, ne samo da onemogućava postizanje konačnog cilja, uspostavljanja nezavisne i suverene islamske države, nego istovremeno daje legitimitet trenutnoj vojnoj okupaciji zemlje.

Ako strani agresori i njhove domaće marionete uistinu žele da nađu izlaz iz ovog za njih gubitničkog rata; ako žele da spase svoj ugled i otarase se ogromnih ekonomskih gubitaka, ako žele da uistinu zaustave patnju afganistanskog naroda, jedini način za to je povlačanje stranih snaga iz naša zemlje.  Međutim, ako nastave da kriju svoju namjeru o nastavku okupacije, iza propagande o tobožnim mirovnim pregovorima, jedini rezultat takve politike će biti potpuni gubitak kredibiliteta i povjerenja u očima afganistanskog naroda. To je krajnji rezultat takve politika, ništa više od toga.

Islamski Emirat Afganistan

IslamBosna.ba
.
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
301135

Powered by Blogger.ba